Medarbetarintervjuer

”Det är otroligt roligt att se projekten växa fram”

Maria Jonsson är utvecklingschef på Stendörren och har tidigare haft flera olika roller inom fastighetsförvaltning, projekt- och stadsutveckling. Hon är utbildad till civilingenjör med inriktning fastighetsekonomi på lantmäterilinjen på Kungliga Tekniska Högskolan.

-När jag fick inblick i vad jobbet skulle innebära och träffa representanter för företaget så kände jag väldigt snabbt att Stendörren var ett företag jag skulle trivas på. Företaget har en väldigt spännande resa framför sig som jag gärna ville vara med på. Jag kände att jag hade relevanta erfarenheter med mig från tidigare arbetsliv och att jag skulle kunna bidra samtidigt som det fanns utmaningar som jag gillar, berättar hon.
Som utvecklingschef har Maria ett brett ansvarsområde med många olika arbetsuppgifter. Hon har det samlade ansvaret för utvecklingen av alla Stendörrens byggrätter och projekt. Arbetet sträcker sig från tidigt skede, när det bara finns råmark, till att förvalta det färdiga bygget.

-Vi jobbar nära väldigt många andra funktioner i företaget. Särskilt viktigt är det att jobba nära vår förvaltning så att vi utvecklar och bygger hus som blir bra att äga och förvalta, förklarar Maria Jonsson.

Maria gillar att ha ordning omkring sig och är ofta först på plats på kontoret.

-Jag är den som slår på kaffebryggaren på morgnarna och under dagarna sitter jag i många möten med till exempel arkitekter, kommuner och externa projektledare och konsulter.

Sedan är det ju en hel del avstämningar internt också, förklarar Maria och lägger till:
-Vi jobbar hela tiden med initiativ för att utveckla bättre rutiner, ta fram bra rapporter eller någon bra digital plattform som underlättar vårt arbete. Det bästa med arbetet på Stendörren är variationen med ekonomi, teknik, juridik, hållbarhet, arbetsmiljö, ledarskap och att bygga relationer, tycker Maria.

-Det är stimulerande att ena stunden arbeta operativt för att i nästa stund tänka strategiskt. Att jobba med projektutveckling kan emellanåt vara extremt tålamodsprövande, det är långa ledtider. Men det är otroligt roligt när man får se projekten växa fram, bli verkliga och inte minst till slut fyllas med verksamheter och människor, säger Maria som är extra förtjust i fastigheten Nygård 2:14.

– Det är mäktig byggnad i Upplands Bro som i dag inrymmer Coops centrallager för kolonialvaror. Det är en gigantisk byggnad full av aktivitet, välbyggd i rött tegel och med tågräls ända in i lokalen. Omgivningen är storslagen och den har ett fantastiskt fint läge som logistikbyggnad, förklarar hon.

Maria tillbringar gärna tid i stallet och det har givit upphov till en fin present från den förra arbetsplatsen.

-Jag är grymt bra på att sopa och kratta. Jag gillar att ha ordning omkring mig. När jag slutade på förra jobbet fick jag en jättefin guldkvast för att jag tjatat så mycket om att man måste kunna sopa utanför entrédörrarna om det behövs.

Maria Jonsson

Möt fler av Stendörrens medarbetare

Mikael Andersson

Vad har du för bakgrund och vad är din roll på Stendörren?
Jag har en finansiell utbildning i grunden men har arbetat med fastighetstransaktioner under hela min karriär. På Stendörren jobbar jag med transaktioner, affärsutveckling och strategifrågor.

Varför har du valt att arbeta just på Stendörren?
Med stora internationella bolag som tidigare arbetsgivare ville jag arbeta på ett lite mindre svenskt Bolag, som har höga ambitioner när det gäller tillväxt och expansion.

Hur ser en dag på jobbet ut?
Det blir allt från att resa runt och titta på nya förvärvsmöjligheter, till att sitta vid skrivbordet och tänka, räkna och analysera. Naturligtvis tillbringas en del av dagen i olika möten.

Vad är det bästa med ditt arbete?
Ombytligheten! Man kan tro att en fastighetstransaktion är en exakt kopia av den förra men så blir det aldrig i vekligheten.

Vilken är din favoritlokal/fastighet?
En oerhörd klyscha, men ska man springa runt och jaga in nya saker blir svaret helt enkelt ”nästa”.

En okänd talang du har?
Jag bygger Lego!

Ellen Torsäter

Vad har du för bakgrund och vad är din roll på Stendörren?
Jag arbetar som kommersiell förvaltare på Stendörren. Jag har en kandidatexamen i fastighetsvetenskap med inriktning förvaltning på Malmö universitet. Innan jag började på Stendörren arbetade jag med bostadsförvaltning.

Varför har du valt att arbeta just på Stendörren?
Jag sökte mig till Stendörren för att det kändes som ett spännande bolag som är under utveckling. Jag ville lära mig mer om kommersiell förvaltning och få möjligheten att vara en del i alla delar av förvaltningen.

Hur ser en dag på jobbet ut?
Det varierar från dag till dag, vilket är något av det jag uppskattar mest. Vissa dagar tillbringas inne på kontoret med diverse administrativt arbete. Det handlar om allt från avtalsskrivning, planering inför mindre projekt samt kontakt med hyresgäster. Andra dagar är jag ute vid fastigheterna och träffar hyresgäster.

Vad är det bästa med ditt arbete?
Det är roligt att arbeta på ett företag som hela tiden utvecklas, det ger mig möjlighet att arbeta med olika arbetsuppgifter och lära mig nya saker varje dag – både inom min roll och om fastighetsbranschen i stort. Jag trivs bra med att vara ute vid fastigheterna och skapa relationer till hyresgästerna.

Vilken är din favoritlokal/fastighet?
Vitgröet 12.

En okänd talang du har?
Jag kan vicka på öronen.

Erik Sjöberg

Vad har du för bakgrund och vad är din roll på Stendörren?
Jag har jobbat med drift av fastigheter i 16 år, tidigare jobbade jag med event på Nordic Light Hotel. Idag jobbar jag som fastighetstekniker på Stendörren och ansvarar för fastigheter i Uppsala, Knivsta och Upplands Väsby.

Varför har du valt att arbeta på Stendörren?
Jag blev kontaktad av den dåvarande fastighetschefen efter att denne hade frågat runt internt efter bra fastighetstekniker. En av teknikerna tipsade om mig. Det verkade vara en bra anda i företaget, jag kände en del av teknikerna sedan tidigare. Jag visste att företaget ville växa, det passade mig bra!

Hur ser en dag på jobbet ut?
Det som är stimulerande är att dagarna kan se så olika ut. Vi tekniker gör allt från daglig rondering till byte utav styrteknik. Just nu håller jag på att lista ut varför en fastighet helt plötsligt gör av med mer kallvatten än under föregående månader. Vi är också med och stöttar i olika projekt, för dialog med underentreprenörer och sköter felavhjälpande underhåll.

Vad är det bästa med ditt arbete?
Friheten att planera hur min dag skall se ut. Det gäller att prioritera så man hinner med saker som kommer in under dagen.

Vilken är din favoritlokal/fastighet?
Skälby 2:2 i Upplands Väsby. Den är relativt ny och är den av mina fastigheter med modernast teknik. Jag tycker det är roligt när man kan energioptimera via ett bra styrsystem.

En okänd talang du har?
Jag spelar gitarr och sjunger ganska bra.

AKUT

08-518 331 99

Måndagar-Torsdagar 08:30-16:30, Fredagar 8.30-15.00, Lunchstängt 12.00-13.00

JOUR

0771-103 500

Hjälp &
Support