Almnäs, Södertälje

Södertälje

I Almnäs äger Stendörren 180 000 kvm byggbar mark. Här pågår arbetet med att utveckla fastigheter med fokus på funktion och hållbarhet i ett av Stockholms bästa och mest expansiva logistiklägen – Stockholm Syd.

Visionen

Almnäs utgör ett av Stendörrens största utvecklingsområden där vi vill växa tillsammans med våra kunder. Här satsar vi på att skapa framtidens logistikhub med specialanpassade lokaler för de företag som ska bruka dem, samt sysselsättning för 750–1 000 personer. Detaljplanen ger oss förutsättningar att utveckla bebyggelse för lager, logistik och lätt industri. Delar av området kan bebyggas med höjder upp till 40 meter, vilket ger goda förutsättningar för automatiserade höglager. Vi har höga hållbarhetsambitioner för området där vi miljöcertifierar byggnaderna och utmanar oss själva i lösningar och materialval som minskar vårt koldioxidavtryck och miljöpåverkan både under genomförande- och förvaltningsskedet.

Området

Almnäs, beläget strax sydväst om Södertälje, är ett före detta militärområde som ligger i direkt anslutning till E20 och bara några kilometer från E4. Här finns redan flera stora logistikaktörer och småindustrier etablerade samt hotellverksamhet. Almnäs erbjuder hållbara transportslag genom sin närhet till Södertälje hamn där omlastning kan ske till både båt och järnväg. Detta innebär goda förutsättningar för etablering av ”last mile”-verksamheter med närhet till Stockholm och Mälardalen. Mindre än en timme bort ligger även landets tredje största flygplats i form av Stockholm/Skavsta.

Lokalerna

Planeringen och utvecklingen av fastigheterna i området pågår och innebär bland annat att ett antal gamla garage och kallager rivs. Byggnationerna kommer att ske i etapper där rivningsarbeten för etapp 1 inleddes under hösten 2021. Den första byggnaden omfattar ca. 11 500 kvm och kommer erbjuda stora öppna lagerytor med fri takhöjd om 11,8 meter och anpassas för en golvbelastning på upp till 5 000 kg/kvm. Byggnaden utrustas med 10 lasthus kombinerat med markportar samt entresolvåning med plats för kontor och omklädningsrum. I entrén på markplan skapas plats för mottagningskontor och vilrum för chaufförer. Byggnadens utformning innebär att ytorna på ett enkelt kan anpassas till lättare industriverksamhet. Då lokalerna utvecklas med en hög grad av inneboende flexibilitet kan Stendörren erbjuda kunder möjlighet att medverka i arbetet med att utforma lokalerna baserat på önskemål och behov.

Pågående

Fakta

 • Projekt:

  Nyproduktion logistik, utveckling av befintligt område

 • Område:

  Almnäs, Södertälje

 • Adress:

  Regementsgatan

 • Markarea:

  Totalt ca. 180 000 kvm

 • Fastighetsarea:

  Totalt ca. 80 000 kvm

 • Byggstart:

  Hösten 2021

Mer information om projektet

Kontakta mig

Anders Johansson

Affärsansvarig Logistik

anders.johansson@stendorren.se

070-201 33 17

Här är projektet

Hitta din väg
 • Intresserad av projektet?

  Fyll i dina uppgifter.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakta mig

Anders Johansson

Affärsansvarig Logistik

anders.johansson@stendorren.se

070-201 33 17

AKUT

08-518 331 99

Måndagar-Torsdagar 08:30-16:30, Fredagar 8.30-15.00, Lunchstängt 12.00-13.00

JOUR

0771-103 500

Hjälp &
Support