Skip to content

Bäckby

I Bäckby industriområde utanför Västerås äger Stendörren åtta fastigheter som är helt eller delvis bebyggda. Här sker förädling av befintliga fastigheter men också byggnation av nya funktionella lokaler för olika typer av verksamheter.

 • Projektet

  I Bäckby industriområde erbjuder Stendörren flexibla och funktionella lokaler för små eller medelstora verksamheter med inriktning på lager, lätt industri eller handel. Här finns plats för företag redan etablerade i området och nya kunder som vill etablera sig i ett attraktivt läge strax utanför Västerås stadskärna.

 • Området

  Bäckby industriområde är beläget strax väster om Västerås Centrum, i nära anslutning till både Köpingsvägen och E18 samt järnvägen. Det är ett väletablerat verksamhetsområde dit besökare tar sig enkelt med bil eller via lokaltrafik. På fastigheterna finns gott om bil- och cykelparkering. Här finns goda förutsättningar för små och medelstora företag i behov av lokaler för exempelvis verkstad, kontor och grossistverksamhet.

 • Lokalerna

  På Gjutjärnsgatan, med utmärkt skyltläge, har Stendörren genomfört ett nyproduktionsprojekt. Projektet färdigställdes under tredje kvartalet 2023. Byggnadskroppen omfattar totalt ca 2 700 kvm fördelat på upp till elva lokaler i olika storlekar, från ca 110 kvm upp till 290 kvm men kan kombineras till större lokalenheter. Stora glaspartier på gavlarna accentuerar byggnaden och bidrar till ett öppet intryck samt god synlighet för kunder som önskar exponering mot Köpingsvägen och järnvägen. Lokalerna har generösa markportar, och ett mindre entresolplan. Ett gemensamt trapphus ger tillgång till den övre våningen och skapar förutsättningar för möjlig expansion på det övre planet. Fastigheten är miljöcertifierad enligt BREEAM.

  Stendörren har fler projektmöjligheter i området.

Här finns projektet