Exploria

På Exploria är varje dag lördag

Exploria är Europas största nöjes- och upplevelsecenter. Utöver tematiserade lekupplevelser och godis-och glassland för barn, lockar man vuxna på kickoff, konferens, möhippa eller födelsedagsfirande med bowling, gocart, shuffleboard och olika sportsimulatorer samt mat och dryck med show, i två restauranger med fulla rättigheter. Vardag som helg, året om.

 

– Det finns många lekcenter för barn runt om i Europa, men inget som kombinerar det med aktiviteter för vuxna, berättar Mikael Andreasson, ägare på Exploria.

Han och hans familj driver även Halmstad Äventyrsland och Lek- och Buslandet i Örebro, och vet vilka krav verksamheter som dessa ställer på lokalerna. När man ville etablera sig i Stockholm letade man länge och väl efter en lämplig fastighet innan man såg att COOP:s gamla lokaler i Fittja letade nya hyresgäster.

– De uppfyllde alla grundkrav; rätt storlek (20 000 kvm), högt i tak (6 meter), gott om parkering, närhet till tunnelbanan och synbar från motorvägen. Dessutom låg den i direkt anslutning till planerade förbifart Stockholm, konstaterar Mikael Andreasson.

Men att realisera familjens vision för Exploria skulle ändå kräva omfattande ombyggnationer. Man kom överens med fastighetsägaren om vad som behövde göras, men när dagen för kontraktsskrivningen kom fick man en överraskning. Fastigheten hade bytt ägare.

– Vår spontana reaktion var faktiskt att försöka häva köpet, berättar Mikael Andreasson. Men när vi väl träffade Stendörren ingav de ett stort förtroende och gick med på att göra de investeringar vi behövde. I dag är vi väldigt glada att det var just de som köpte fastigheten.

Och samarbetet blomstrar. Efter nio månader har man redan uppnått det besökarantal som man siktade på för första helåret – en halv miljon. Det nya aktivitetscentret har också hjälpt till att skapa nytt liv i ett tidigare lite avsomnat butiksområde.

– Det är kul, tycker Mikael Andreasson, men bäst av allt är att se alla nöjda besökare varje dag. Framförallt barnen. Det är det som gör att man orkar hålla igång sju dagar i veckan. För det här är inget jobb, det är en livsstil, avslutar Mikael Andreasson.

Mikael Andersson, Exploria

Akut

08-518 331 99

Vardagar 08:30-16:30, fre 8.30-15.00, Lunchstängt 12.00-13.00

Jour (övriga tider)

020-62 00 40

Hjälp &
support