Skip to content

Taxiutrustning

Taxiutrustning är ett helägt dotterbolag till Taxi Stockholm som sysslar med precis vad det låter som – utrustning som används i taxibilar.

Hyresgäster - content - Taxiutrustning

Nya lokaler

– Vi monterar och underhåller taxibilarnas taxametrar, taklyktor, betalterminaler, kvittoskrivare, kommunikationsenheter, alkolås m.m., berättar VD Johanna Löttiger.
När företagets gamla lokaler, som dessutom blivit för små, skulle göras om till bostäder var man tvungen att flytta verksamheten någon annanstans.

– Med uteslutande bilburna kunder – vi har cirka 10 000 bilar som rullar in och ut ur våra lokaler varje år – letade vi efter lättillgängliga lokaler, helst i markplan i ett lämpligt område, inte för långt från stan, säger Johanna.
Man ville även ha gott om parkering i anslutning, och lokaler med möjlighet för kunder att vänta medan jobbet utfördes på deras bilar. Allt detta fann man i Stendörrens fastighet Blixljuset 14 på Harpsundsvägen i Högdalen.

Gott om plats

Tillsammans med Stendörren kom man överens om att göra en genomgripande ytskiktsrenovering i lokalerna och en om- och utbyggnad av ventilationen. En biltvätthall med fettavskiljare installerades också samt bergvärme, för att förbättra de miljömässiga förutsättningarna. Sist men inte minst skapades en kundmottagning för taxichaufförerna att vänta i medan deras bilar servades. Det senaste tillskottet där är en avancerad massagefåtölj.

– Våra kunder vill inte vara hos oss, säger Johanna lite skämtsamt. När de inte har en kund i bilen tjänar de inga pengar, så det viktigaste för dem är att besöket går fort. Men vi vill ju så klart att de ska upplevas det som trevligt också.

I Stendörrens lokaler, som är tre gånger så stora som de gamla, har alla medarbetare varsin egen dedikerad plats i verkstaden. Det finns t.o.m. lediga platser så att bilar kan stå ”på vänt” inne i lokalen. Även personalutrymmena har blivit tre gånger så stora och mycket trevligare, komplett med umgängesytor och gymutrustning.

– Allt är nytt och fräscht och det finns gott om plats att utöka vår verksamhet och göra det vi vill och har velat göra under en lång tid. Jag blir glad när jag går hit om dagarna, avslutar Johanna.