Skip to content

TMG Sthlm

TMG Sthlm är ett premiumtryckeri med offset-, digital- och storformatstryck, allt under samma tak och på bekvämt avstånd för kunderna i Stockholmsområdet. Bland dessa märks flera starka varumärken inom bland annat mode, samt reklambyråer, fotografer med flera. Man trycker även exklusiva konst- och fotoböcker – och så allt däremellan så klart. Och trycker gör man på allt mellan himmel och jord, eller i alla fall från trä till asfalt!

Hyresgäster - content - TMGTMG STHLM ÄR DET ENDA TRYCKERIET med sin storlek och kapacitet centralt beläget i Stockholmsområdet. De största konkurrenterna är belägna i andra delar av landet.

– Vi säljer mycket på vår geografiska närhet, förklarar VD Tomas Eklund. Våra kunder ställer höga krav och vill vara delaktiga i hela produktionsprocessen. Hos oss kan de vara det utan att behöva resa så långt, förklarar han. Men närheten till Stockholm är inte bara positiv för kunderna.

– Vi är en tillverkande industri, även om vi inte är en jättefabrik, berättar Tomas. Våra medarbetare jobbar i två- och treskift. De goda kommunikationerna, med både bil och kollektivtrafik, gör att de kan ta sig hit och hem enkelt alla tider på dygnet. Och området bjuder på mer än bara goda kommunikationer.

Några minuter bort med bil ligger köpcentret Bromma Blocks med en uppsjö av lunchalternativ och butiker, och vill man hellre sträcka på benen på lunchen kan man ta en lugn promenad vid den närliggande sjön. För mer långväga besökare är det dessutom nära till både Bromma Flygplats samt övernattning på ett flertal närliggande hotell.

Storformat ställer krav

TMG Stockholm bildades 2010 som ett resultat av fyra förvärv. Bolaget ägs av Taberg Media Group och har suttit i sina nuvarande lokaler sedan 1996. I samband med nybildandet 2010 gjordes en rejäl uppfräschning av ytskikt och inredning, och sedan Stendörren förvärvade fastigheten sommaren 2018 har man diskuterat hur de båda företagen ska kunna växa tillsammans.

– Stendörren har hela tiden varit väldigt lyhörda och håller en jättehög servicegrad, säger Tomas, både vad gäller önskemål på våra nuvarande lokaler och frågor kring utmaningar som kommer framöver. Och utmaningar finns det gott om. Fastigheten ska fungera bekvämt för företagets fyrtio anställda. En vanlig dag har man även 2–4 kund- och leverantörsbesök. För att inte tala om att man ska ha full produktion i alla maskiner, med allt vad det kräver i form av yta, säkerhet, miljö och transporter.

– Vi skulle till exempel aldrig kunna sitta i lokaler några våningar upp, menar Tomas. En del av det vi trycker är så stort och skrymmande att de måste lastas direkt på en lastbil för att fraktas. Då är det avgörande att ha lokaler i markplan.

Samsyn om kundernas betydelse

När det gäller framtiden i lokalerna i Ulvsunda, eller någon av Stendörrens övriga fastigheter för den delen, är Tomas optimistisk.

– Vi vill själva ha kunder som ställer tuffa krav på oss, det gör att vi håller oss på tå. Då gäller det att ha koll på marknaden och vara lyhörd för vad kunderna vill. Det är det som styr vår produktion och vilka investeringar vi gör i framtiden, inte tvärtom. Min bild av Stendörren är att de tänker likadant, avslutar han.