Skip to content

Kaj Sjöberg, Fastighetstekniker

Vad har du för bakgrund och vad är din roll på Stendörren?

Jag har jobbat på fastighetsbolag sedan 2016 och de senaste fyra av dem på Stendörren. Här är jag drifttekniker och jobbar tillsammans med en förvaltarkollega i Västerås, där vi har cirka 160 fastigheter.

Varför har du valt att arbeta just på Stendörren?

Tidigare jobbade jag med bostadsfastigheter, men jag var intresserad av att istället jobba inom lager- och industrisegmentet. Dessutom tycker jag att det är kul att vi på Stendörren satsar på områden som energi och teknik, för att följa och styra förbrukning och drift inom förvaltningen.

Hur ser en dag på jobbet ut?

Mycket utgår från vårt system för felanmälan, där ser man vilka ärenden som kommit in. Utifrån dessa gör man sedan en plan för dagen. Ofta håller den dock inte, då det dyker upp mycket oförberedda händelser. Man har stor frihet att planera sina egna dagar i min roll.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Det bästa är tekniken och att genom det jobb vi gör kunna påverka resultat och driftekonomi. Sedan är det alltid kul att träffa hyresgäster för att verkligen förstå vad de behöver. Det är mycket problemlösning och det dyker alltid upp nya typer av problem som kräver nya lösningar – det är intressant. Man får ta många beslut varje dag.

En okänd talang du har?

När jag var yngre var jag en väldigt vass fotbollsspelare. Jag var mittback och förlorade inte en match. Nuförtiden blir det mest padel eller så är jag ute och fiskar.