Skip to content

Maria Jonsson, Utvecklingschef

maria-jonsson-staende”Det är otroligt roligt att se projekten växa fram”

Maria Jonsson är utvecklingschef på Stendörren och har tidigare haft flera olika roller inom fastighetsförvaltning, projekt- och stadsutveckling. Hon är utbildad till civilingenjör med inriktning fastighetsekonomi på lantmäterilinjen på Kungliga Tekniska Högskolan.

-När jag fick inblick i vad jobbet skulle innebära och träffa representanter för företaget så kände jag väldigt snabbt att Stendörren var ett företag jag skulle trivas på. Företaget har en väldigt spännande resa framför sig som jag gärna ville vara med på. Jag kände att jag hade relevanta erfarenheter med mig från tidigare arbetsliv och att jag skulle kunna bidra samtidigt som det fanns utmaningar som jag gillar, berättar hon.
Som utvecklingschef har Maria ett brett ansvarsområde med många olika arbetsuppgifter. Hon har det samlade ansvaret för utvecklingen av alla Stendörrens byggrätter och projekt. Arbetet sträcker sig från tidigt skede, när det bara finns råmark, till att förvalta det färdiga bygget.

-Vi jobbar nära väldigt många andra funktioner i företaget. Särskilt viktigt är det att jobba nära vår förvaltning så att vi utvecklar och bygger hus som blir bra att äga och förvalta, förklarar Maria Jonsson.

Maria gillar att ha ordning omkring sig och är ofta först på plats på kontoret.

-Jag är den som slår på kaffebryggaren på morgnarna och under dagarna sitter jag i många möten med till exempel arkitekter, kommuner och externa projektledare och konsulter.

Sedan är det ju en hel del avstämningar internt också, förklarar Maria och lägger till:
-Vi jobbar hela tiden med initiativ för att utveckla bättre rutiner, ta fram bra rapporter eller någon bra digital plattform som underlättar vårt arbete. Det bästa med arbetet på Stendörren är variationen med ekonomi, teknik, juridik, hållbarhet, arbetsmiljö, ledarskap och att bygga relationer, tycker Maria.

-Det är stimulerande att ena stunden arbeta operativt för att i nästa stund tänka strategiskt. Att jobba med projektutveckling kan emellanåt vara extremt tålamodsprövande, det är långa ledtider. Men det är otroligt roligt när man får se projekten växa fram, bli verkliga och inte minst till slut fyllas med verksamheter och människor, säger Maria.

Maria tillbringar gärna tid i stallet och det har givit upphov till en fin present från den förra arbetsplatsen.

-Jag är grymt bra på att sopa och kratta. Jag gillar att ha ordning omkring mig. När jag slutade på förra jobbet fick jag en jättefin guldkvast för att jag tjatat så mycket om att man måste kunna sopa utanför entrédörrarna om det behövs.