Skip to content
Icke-regulatoriskt

Stendörren lanserar första konceptfastigheten i Nacka. Nacka Energi en av hyresgästerna.

I dagarna lanserar fastighetsbolaget Stendörren konceptfastigheter inom fastighetsförädling. I det första huset, Point Nacka på Ryssviksvägen 2, blir Nacka Energi hyresgäst. Stendörrens konceptfastigheter erbjuder ett antal tjänster som underlättar och skapar mervärde för hyresgästerna.

Point Nacka är det första i raden av ett antal konceptfastigheter i samma linje och under 2017 planeras två till. Konceptet bygger på förädling av kontorsfastigheter i attraktiva geografiska lägen.

Stendörren har i samband med lanseringen tecknat nytt hyresavtal med Nacka Energi om planerad flytt till Point Nacka under 2018. Avtalet avser cirka 2 000 kvm fördelade på kontor, lager och verkstad. Lokalerna kommer att totalrenoveras och det blir moderna ytor med mycket rymd och industrikänsla som skräddarsys efter Nacka Energis verksamhet. Hyresavtalet är tecknat på tio år med ett årligt hyresvärde om ca 4,45 miljoner kronor. Hifab och NAI Svefa har varit rådgivare i affären.

  • Vi är glada över att kunna flytta in på Ryssviksvägen 2, ett område som ligger centralt och bra beläget för både vår verksamhet och vår personal. Stendörren kunde erbjuda lokaler med flexibla lösningar som passar vår typ av verksamhet. Vi ser fram emot att flytta in, kommenterar Håkan Askelöf, vd på Nacka Energi.

  • Vi är mycket glada över att Nacka Energi har valt Point Nacka och ser fram emot ett bra samarbete. Det ska bli spännande att utveckla vår allra första konceptfastighet tillsammans med Nacka Energi som delar våra värderingar vad gäller såväl långsiktighet som hållbarhet, säger Fredrik Brodin, vd på Stendörren.

I Point Nacka kommer det att finnas träningsmöjligheter och servering för personalen, bra logistiklösningar för mottagning och distribution av gods samt lokalanpassning för tunga maskiner. Kontorslokalerna kommer att ha samma känsla som äldre industrilokaler i tex. Meatpacking District i New York, med mycket ljus och rymd. Point Nacka på Ryssviksvägen har en totalyta på nästan 15 000 kvm – varav ungefär 4 000 kvm av dessa ännu inte är uthyrt.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Maria Mastej, Marknads- och uthyrningschef

E-post: maria.mastej@stendorren.se Tel: 0768-76 63 51

Om Stendörren

Stendörren Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag noterat på First North Premier, Nasdaq Stockholm (Ticker STEF-B) som äger utvecklar och förvaltar lokaler som gör skillnad. Det betyder att vi arbetar tillsammans med våra hyresgäster för att tillhandahålla ändamålsenliga lokaler med konkurrenskraftiga hyror, främst i Storstockholm och Mälardalen.

Certified Adviser är Remium Nordic AB ( www.remium.com ). För mer information om Stendörren Fastigheter AB (publ) se www.stendorren.se